Hoi An
Hoi An is prachtig. Vanmorgen al vroeg begonnen aan een wandeling door de zeventiende-eeuwse binnenstad van het stadje. Overal tempels, pagodes, theehuizen, leuke winkeltjes en restaurants. Natuurlijk ook de rode Japanse brug bekeken. Hoi An is zoals je Azië kent uit films! Het is heel makkelijk om je hier te oriënteren, aangezien bijna alle straatjes en steegjes uitkomen bij de kade van de rivier. Raar ook om weer af en toe Nederlands te horen spreken. Blijkbaar bezoeken veel Nederlanders dit stadje.
Aan het einde van de ochtend hebben we één van de grootste kleermakersateliers van Hoi An bezocht. Alle kleding wordt daar exact op maat gemaakt en alles is mogelijk. Heel veel verschillende stoffen ook: katoen uiteraard, maar ook wol, cashmere en verschillende soorten zijde. Als je het 's morgens besteld, kun je 's middags passen en is het 's avonds klaar. Bij binnenkomst werden we opgewacht door een heel bataljon aan lieftallige Vietnamese dames die goed Engels spraken. Elke klant krijgt een eigen duo dames toegewezen, die vervolgens alle maten nemen en noteren. De borstomvang werd maar liefst drie keer gemeten. Zou dat Vietnamese Gründlichkeit zijn of eerder ongeloof over zoveel omvang? Daarna werden er nog enkele foto's genomen tegen een achtergrond met allerlei strepen en maten. De naaisters gaan dan vol ijver aan de slag. 's Middags zijn we teruggegaan om te passen en dat viel niet tegen. Nog een paar naadjes die afgewerkt moesten worden en zo, maar verder alles keurig en perfect afgewerkt. Niet supergoedkoop, maar toch heel schappelijk als je bedenkt hoeveel werk er in zit...
Veel geshopt vandaag. Grote rugzak gekocht en een kleine karrenvracht lampionnen aangeschaft. Oei, die moet ook verscheept worden! Bij de schemering gingen alle lampjes weer aan daar hebben we nog even van genoten, want het blijft leuk om te zien. Daarna zijn we gaan eten bij The Mango Rooms, mmmmm. Soort Jamie Oliver van Hoi An, heerlijk eten en mooi opgediend. Ik had het liefst de kaart van boven naar beneden uitgeprobeerd, maar helaas zijn we hier maar twee dagen. Morgen naar kookles en ik hoop dat we er net zo goed leren koken als de chef van The Mango Rooms. Wie weet!
hoi, hoi,
Vooral goed je best doen op kookles morgen, ik kom het geleerde dan wel eens proeven.
leuk die lampionnen, ook mooie foto ervan. Geweldige kleuren, ik kan me voorstellen dat dit in het echt nog veel mooier is.
Ik zou ook wel even willen komen kijken naar al dat mooi,s daar, hier is het een sombere natte boel, lijkt wel herfst. ba ba ba .Jullie hebben wel precies de goede weken uitgekozen hoor.. als jullie terugkomen is het weer stralend en kun je meteen de lampionnen ophangen in de tuin. Geniet nog maar lekker!
doeiiii