Can Tho
Gisteravond op eigen gelegenheid een Vietnamees restaurant bezocht dat bij de lokale bevolking hoog aangeschreven staat. Taxi genomen, alhoewel de taxichauffeurs geen woord Engels verstaan.Voor een taxiritje van een kwartiertje betaal je 150.000 dong, ongeveer 75 eurocent.Het eten was lekker en ook erg goedkoop: 12 euro voor 2 personen, inclusief drank en toetje! De Vietnamezen snappen niets van verschillende gangen. Er zijn twee mogelijkheden: of ze dienen de gangen in sneltreinvaart achter elkaar op (8 gangen in een half uur), of ze zetten alles tegelijk op tafel. Bier wordt volgegooid met ijsblokjes.Mot haai baai dzjoo! (1,2,3 proost). Na het eten hebbenwe een klein lokaal supermarktje bezocht en die zijn schaars in Vietnam. Men eet wat het land te bieden heeft en de rest is buitensporige luxe.
Vandaag naar het zuiden gereist. De weg van Ho Chi Minh City naar Can Tho gaat dwars door de rijstvelden. Heel groen, dus. Onderweg drie enorme Boedhha-beelden gezien en een bezoek gebracht aan een boedddhistische tempel. De monniken zijn heel gastvrij, dus ze poseerden gewillig. Ook hier weer veel bewondering voor ons elftal. Holland? Yes, yes, football, good, good. Veel meer Engels spreken de meeste Vietnamezenniet.
Verder allerlei fabriekjes bezocht waar ze rijstwafels, snoepjes e.d. maken. Alles op de ouderwetse en ambachtelijke manier. En heel veel geproefd. Bij de lunch bijvoorbeeld olifantenvis, een vis die in de Mekong leeft en die inz'n geheel wordt opgediend, met kop, schubben en al.
Later op de dag zijn we gaan varen op de Mekong. In kleine sampans de zijarmen van de enorme rivier in gevaren. We hadden een stokoud vrouwtje achter op het bootje dat peddelde als een gek. Beetje genant! In de stromende regen, dus met regencapejes aan en Vietnamese hoedjes op zijn we zo de rivier afgevaren. Het was nog een hele toer om de camera en mijn telefoon droog te houden!
Daarna zeiknat naar het hotel en zojuist in de stad gezamenlijk gegeten. De Vietnamese rijstwijn is erg lekker, maarook erg alcoholrijk... Gelukkig maar twee glazen gedronken, want morgen is om 5.30 uur réveil...
Ik heb alles tot nu toe gelezen. Indrukvekkend, veel gezien, veel meegemaakt! Maar goed dat jullie een georganiseerde reis hebben geboekt anders zouden jullie misschien niet alles meekrijgen.
Let op wat jullie eten( geen hond ipv kip of zo...)
Blijf gezond en geniet van je reis!
Valentina
was die vis lekker >jullie hadden niet alleen regen wij ook en heel veel ,vandaag was het lekker weer leuk wat goedkoop die taxi geweldig gr wil
Hallo dames, even een kort berichtje lees zo jullie verhalen,ben vandaag met Selina terug gekomen uit Scheveningen wat een pokkenweer zeg gisteren op het strand gelegen overal kippenvel af en toe al met al de mooiste dag bewolkt en af en toe zon ondanks de SUNBLOCKER op mijn neus hele gezicht verbrand, we hebben het toch erg gezellig gehad we zijn ook naar Amsterdam geweest ze vond het keileuk en daar ging het tenslotte toch om. Dus jullie hebben het ook leuk hoor ik van Toos ja lekker genieten dat is fijn nu ga ik jullie verhalen lezen groetjen van Conny en Selina, zij blijft nu slapen DOEIIIIIIIIII.